Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Repce és durumbúza. Lehetnének egy fokkal fejlettebbek, de a rendkívül hűvös november kissé visszavetette a fejlődési ütemet. Novemberben kaptak 1,5 mázsa an-t, hát, eddig nem mosódott ki, az biztos.
Válasz kajszi_71823 #25144. hozzászólásáraSajnos amikor november első heteiben elvetettuk elég száraz volt a talaj, csak az első esővel indulhatott meg a fejlődés. Utána azonban hidegek voltak, most januárban a múlt heti enyhe időben tudott kikelni.
Válasz Gandhy #25142. hozzászólásáraKicsit feszkó a nép. Mikor kicsi pénzé ment a műtrágya. Nem volt gond ha rákellett szórni még pluszba ha nem ázott be.
Válasz Szlovákiából #25139. hozzászólásáraAz a baj a jogszabály alkotó ezt nem beszélte meg az időjárással. Itt egy hete lett volna jö szórni. Február végéig esőt ide nem is jósol. Márciusban berobban a 20 fok és a szél.
Válasz Sk Laci #25133. hozzászólásáraSzlovákiában csak február 15-e után lehet műtrágyát kijuttatni. Ha korábban akarod, engedélyeztetni kell. Tavaly egy gazdának voltak belőle problémái, lefotózták, ahogy február 10-én szórta. Állítólag megvonták a támogatása egy részét.
Válasz Gatti #25120. hozzászólásáraNekem már eléggé jól kibújt az a búza, amit Mikulás után voltam megnézni. Akkoriban csak itt ott volt kibújva. De azért még mindig vannak foltok, ahol még nem bújt ki.
Bízok benne, hogy tavaszig kibúj
Válasz boldizsár1988 #25118. hozzászólásáraP,K-nak be kellene lennie dolgozva a földbe.
Ha a tetejére szétdobod, nem tudom érvényesül e belőle valami az N-nen kívül.
Kicsit drága az NPK ilyen mütrágyázásra.
Válasz boldizsár1988 #25110. hozzászólásáraNekem is nagyon gyengén búj a búza /október 20-21. vetés/. Mag csírában, de a hideg idő miatt alig nött a csíra 1-2 mm az utolsó hét alatt. Van ahol pár mm-es csíra, van ahol 2 leveles állapot.
Péntekre mond esőt, ha bejönne még egy kis meleg éjszakai fagy nélkül, szépen kisorolna a búza.
Nyugi, lehet még jó termés, de az még 2025 első felétől is múlik, milyen idő lessz.
Volt már, hogy január végén sorolt ki a búza, és 8 t/ha arattam.
Válasz boldizsár1988 #25104. hozzászólásáraTartós-10ig nem kell idegeskedni. Nekem táblán belül a fogott mag szépen kikelt már 2 hete, amit hoztam benti magot, meg alig látszik.
25153 hozzászólás
Válasz kajszi_71823 #25151. hozzászólására
Válasz Gatti #25138. hozzászólásáraSzép
Válasz rtamas1976 #25146. hozzászólásáraKurv@ anyját, többet nem ül bele!
Válasz rtamas1976 #25149. hozzászólásáraPio-tól pt315. Ezt kaptam “bizományiba”. Ha elvetettem, fizetem.
Válasz t.romsics #25148. hozzászólásáraRepcéd milyen fajta?
Szép!
Repce és durumbúza. Lehetnének egy fokkal fejlettebbek, de a rendkívül hűvös november kissé visszavetette a fejlődési ütemet. Novemberben kaptak 1,5 mázsa an-t, hát, eddig nem mosódott ki, az biztos.
Válasz kajszi_71823 #25144. hozzászólásáraSajnos amikor november első heteiben elvetettuk elég száraz volt a talaj, csak az első esővel indulhatott meg a fejlődés. Utána azonban hidegek voltak, most januárban a múlt heti enyhe időben tudott kikelni.
Válasz kajszi_71823 #25144. hozzászólásáraBiztos elbaszta a vetőgépes!
Válasz Csavarkulcs #25140. hozzászólására140-150 közt van NS az meg akkor mehet amikor csak akarod.
De én még ősszel kelés után utolsó pillanatban mikor a jogszabály engedte kiraktam már 2q ns
Kap a búza, árpa, repce is még 2q át februárban.
Utána csak karbamid 10% oldatban......
Válasz Gatti #25138. hozzászólásáraHa ott lenn nálatok most bújik, nálam mikor fog?
Válasz Gandhy #25142. hozzászólásáraKicsit feszkó a nép. Mikor kicsi pénzé ment a műtrágya. Nem volt gond ha rákellett szórni még pluszba ha nem ázott be.
Válasz Csavarkulcs #25140. hozzászólásáraSzombathely határában már hétfőn szórták, a búza épp csak kelegetett. Nem bír magával a paraszt(jó értelemben).
Válasz Szlovákiából #25139. hozzászólásáraTudok február 15-ről, mivel engemet is érint.
Válasz Szlovákiából #25139. hozzászólásáraAz a baj a jogszabály alkotó ezt nem beszélte meg az időjárással. Itt egy hete lett volna jö szórni. Február végéig esőt ide nem is jósol. Márciusban berobban a 20 fok és a szél.
Válasz Sk Laci #25133. hozzászólásáraSzlovákiában csak február 15-e után lehet műtrágyát kijuttatni. Ha korábban akarod, engedélyeztetni kell. Tavaly egy gazdának voltak belőle problémái, lefotózták, ahogy február 10-én szórta. Állítólag megvonták a támogatása egy részét.
Végre elkezdett bujkálni a november eleji búza vetés
Ígéretes, érdemes ráhinteni elsejétől a kénest, elég vacak repcék vannak ehhez képest.
Válasz rtamas1976 #25134. hozzászólásáraNe kapkodj vele a március 15. E i havazás fagy nagyon megteingolja.
Meg aztán regulátorozhatod, ha regulátor akkor már nyomhatod a rovarölőt is....
Enyém szépen le lett regulátorozva. Leeték az őzek, nyulak 90% ban. :D
Válasz Sk Laci #25133. hozzászólásáraKénest vettem. Allítólag mostfogják legyártani.
Válasz rtamas1976 #25132. hozzászólásáraPróbáld meg mesürgetni. Hátha segítene pár telefonhívás....
Ne hagyd magadat!!!
Válasz Sk Laci #25129. hozzászólásáraMűtrágya nemérkezezett meg!
Válasz mtz1221 #25130. hozzászólásáraAz enyém már az kereskedő raktárján van, ami tőlem kb 4 km. Munkanapokon mehetek érte......
Válasz Sk Laci #25129. hozzászólásáraSzerintem a műkakit várja.
Válasz rtamas1976 #25128. hozzászólásáraFebruár 1-re gondolsz?
Vagy nincsen saját szóród, és várod a szolgáltatót?
Válasz tomi91 #25127. hozzászólásáraMár a repce igényelné!
De sajnos csak februárban ér majd ide
Válasz rtamas1976 #25126. hozzászólásáraSzèp a repce! Mikor kapja az első fejtrágyát?
Válasz apuci #25124. hozzászólásáraértem,köszönöm a választ
Válasz boldizsár1988 #25123. hozzászólásáraSaját magaddal tolsz ki!
Válasz Sk Laci #25119. hozzászólásáracsak érvényesül
Válasz boldizsár1988 #25116. hozzászólásáraFebruár 1től szabad. Mikor érdemes az más. Fagyon januárban jobb mint kiengedett nedves talajt gányolni februárban.
Válasz Gatti #25120. hozzászólásáraNekem már eléggé jól kibújt az a búza, amit Mikulás után voltam megnézni. Akkoriban csak itt ott volt kibújva. De azért még mindig vannak foltok, ahol még nem bújt ki.
Bízok benne, hogy tavaszig kibúj
Felénk még nagyon ráér, van olyan tábla ami még ki se kelt pedig november elején el lett vetve.
Válasz boldizsár1988 #25118. hozzászólásáraP,K-nak be kellene lennie dolgozva a földbe.
Ha a tetejére szétdobod, nem tudom érvényesül e belőle valami az N-nen kívül.
Kicsit drága az NPK ilyen mütrágyázásra.
és kevertet amiben van nitrogén?
Válasz boldizsár1988 #25116. hozzászólásáraUreát azt lassan el lehet kezdeni
a nitrogén tartalmút mikor érdemes kiszorni?
Válasz boldizsár1988 #25113. hozzászólásáraNagyon megbokrosodott, éhes!
Válasz boldizsár1988 #25113. hozzászólásáraNitrogén hiány.
Válasz trikolor5 #25112. hozzászólásáramitől?kevés csapadék?
Válasz boldizsár1988 #25110. hozzászólásáraDettó, de jó lesz szerintem. Itt aki elvetett október elején az esők előtt annak meg már sárgul.
Válasz boldizsár1988 #25110. hozzászólásáraNekem is nagyon gyengén búj a búza /október 20-21. vetés/. Mag csírában, de a hideg idő miatt alig nött a csíra 1-2 mm az utolsó hét alatt. Van ahol pár mm-es csíra, van ahol 2 leveles állapot.
Péntekre mond esőt, ha bejönne még egy kis meleg éjszakai fagy nélkül, szépen kisorolna a búza.
Nyugi, lehet még jó termés, de az még 2025 első felétől is múlik, milyen idő lessz.
Volt már, hogy január végén sorolt ki a búza, és 8 t/ha arattam.
van akinek a gabona még csak csirázik?annyira vontatott ..lesz ebből jó termés?
Válasz Gumóka #25108. hozzászólásárajo lesz,én meg sem merem nézni..
Válasz boldizsár1988 #25103. hozzászólásáraNovember elsejei vetés.
Majd lesz belőle valami, kemény telek már nem igen vannak.
Így már reméljük kibírja a telet.
Válasz boldizsár1988 #25103. hozzászólásáraCsak nyugi!
Nekem is volt mikor februárban kelt ki.
8t lett.
Válasz boldizsár1988 #25104. hozzászólásáraTartós-10ig nem kell idegeskedni. Nekem táblán belül a fogott mag szépen kikelt már 2 hete, amit hoztam benti magot, meg alig látszik.
Válasz boldizsár1988 #25103. hozzászólásárabúza